Veelgestelde vragen

↘ Ontwerpen

Aan welke kwaliteit moet mijn foto voldoen?
Zorg ervoor dat je een duidelijke scherpe foto gebruikt voor op je kaartje. Maak geen foto's in het donker bij een lamp maar zorg voor een foto gemaakt bij daglicht. De nieuwste telefoons maken tegenwoordig ook hele mooie foto's en kunnen ook goed geschikt zijn voor op de kaart.

Waar dien ik rekening mee te houden bij het ontwerpen?
Wanneer je een kaartje gaat ontwerpen dien je rekening te houden met de snijmarge en drukkersmarge. De snijmarge is een rand van 3 mm voorbij de daadwerkelijke rand van de kaart. Afbeeldingen of kleurvlakken moeten in de snijmarge staan om witranden op de kaart te voorkomen. Hou er ook rekening mee dat je teksten niet te dicht tegen de randen zet.

Komen de kleuren op het beeldscherm overeen met de drukkleuren?
De kleuren van je gedrukte geboortekaartjes kunnen afwijken van de kleuren die je op je beeldscherm ziet. Er zijn veel factoren van invloed op de kleuren die je op je beeldscherm ziet de daadwerkelijke kleuren van de gedrukte kaart kunnen daarom verschillen. Voor meer informatie hierover klik hier.

Wat voor type bestand kan ik uploaden?
In het opmaakprogramma kan je jpg of png bestanden uploaden.

Hebben jullie voorbeeldteksten op de website staan?
Wij hebben verschillende voorbeeldteksten op de website staan. Klik hier als je wilt weten wat je allemaal in het kaartje kunt plaatsen en niet moet vergeten. Voor inspiratie in geboortegedichtjes klik hier.

Staat er reclame op mijn geboortekaartje?
Als je een ontwerp kiest uit de collectie van Geboortepost.nl, dan staat bij de meeste designs op de achterzijde (klein onderin) de naam van de site: www.geboortepost.nl. Wil je dit liever niet, dan kan je dit zelf makkelijk er vanaf halen.

↘ Drukken

Welke papiersoorten zijn er?
Wij hebben mat en glanzend papier. Wanneer je een proefdruk besteld ontvang je de kaart op beide papiersoorten. Bij het plaatsen van de bestelling kan je een keuze maken tussen mat en glanzend.

Welke kaartformaten zijn er?
Wij hebben verschillende kaartformaten op de website staan. Klik hier om de formaten te bekijken.

Kan ik mijn eigen ontwerp bij jullie laten drukken?
Dat kan zeker. Je kan je eigen ontwerp op één van onze kaartformaten plaatsen. Om naar de blanco kaartformaten te gaan klik hier.

↘ Bestellen

Kan ik een proefdruk bestellen?
Wanneer je een kaartje bewerkt hebt en opgeslagen in je account staat, kan je bij ontwerpen & bestellen bij het gewenste kaartje op de knop 'proefdruk bestellen' klikken.

Wat is het minimum aantal kaarten dat ik moet bestellen?
Het minimum aantal kaarten bij een bestelling is 4 stuks.

Hoeveel kaartjes moet ik extra bestellen?
Het is handig om wat reserve kaartjes extra te bestellen. Je kan altijd iemand vergeten in je adressenlijst. Tegenwoordig zijn er ook veel invulboeken waar je een kaartje in kunt plakken. Als je 4 tot 8 extra geboortekaartjes bestelt, zou dat in principe meer dan genoeg moeten zijn.

Wanneer moet ik mijn bestelling plaatsen?
Zodra de baby geboren is kan je de bestelling plaatsen. In je account pas je gemakkelijk de laatste gegevens aan en kan je vervolgens de kaarten bestellen.

Kan ik vooraf enveloppen bestellen?
Ja dit kan zeker. Onder het kopje 'ontwerpen & bestellen kan je bij de gewenste kaart op de knop 'enveloppen bestellen' klikken. Het is namelijk wel zo prettig om de enveloppen al eerder in huis te hebben dan de kaartjes. Zo kun je alvast op de enveloppen voorzien van adressen.

↘ Verzending

Wat is de levertijd?
Wanneer de bestelling voor 15.00 uur op een werkdag is geplaatst en betaald, versturen wij de kaarten en/of enveloppen dezelfde dag nog.

Wat zijn de verzendkosten?
Als je gebruikmaakt van de verzendservice en de kaarten door ons rechtstreeks naar de mensen laat versturen, dan betaal je de kosten voor de postzegels. De verzendkosten voor een set kaarten verschilt per aantal. Klik hier voor het overzicht van de kosten.

Is het mogelijk mijn bestelling op te halen?
Het is helaas niet mogelijk om je bestelling bij ons op te halen.

Kan ik mijn hele bestelling door jullie laten verzenden naar mijn familie en vrienden?
Dat is zeker mogelijk. Via 'ontwerpen & bestellen' kan je kiezen voor 'Deze kaart versturen'. In het adresboek kan je de mensen selecteren naar wie je een kaart wilt versturen. Wij drukken en versturen vervolgens de kaarten naar de mensen zelf. Tip van ons, zet voor de geboorte alle adressen alvast in je adresboek. Zo heb je na de geboorte de kaarten snel en makkelijk besteld.

Kan ik kaartjes naar het buitenland versturen?
Als je gebruik maakt van de verzendservice kan je de buitenlandse adressen gewoon in je adresboek plaatsen. Je kunt zowel de kaarten voor binnenlandse verzending als de geboortekaartjes die naar het buitenland verzonden moeten worden in één keer bestellen. Alle binnenlandse kaarten worden met PostNL port betaald postzegels verzonden. De kaarten die naar het buitenland worden verzonden, worden ook voorzien van een priority sticker zodat deze zo spoedig mogelijk bij de geadresseerden aankomen. Houd er wel rekening mee dat de kaarten naar het buitenland langer onderweg zijn.

Door wie word mijn pakket of envelop verzonden?
Proefdrukken worden in een envelop verzonden met PostNL. Bij een bestelling van geboortekaartjes of enveloppen ligt het aan de grootte van de bestelling. Enveloppen en brievenbusdoosjes worden met de PostNL verzonden en de grotere pakketten met de DHL.

Krijg ik een track en tracé code?
Dit ligt aan de grootte van de bestelling. Proefdrukken worden in een envelop verzonden en daarbij krijgt u geen track en tracé code. Bij de brievenbus doosjes en grote pakketten krijgt u wel een track en tracé code. Dit kan van de DHL of PostNL zijn.

Wat is de verzendtijd rondom de feestdagen?
Rondom de feestdagen dient u rekening te houden met een langere levertijd van DHL en PostNL. Wij zijn afhankelijk van de postbezorging en hebben hier helaas geen invloed op.

Ik woon zelf in het buitenland kan ik dan een bestelling bij jullie plaatsen?
Als je zelf in het buitenland woont en je geboortekaartjes wilt versturen, dan kan dat natuurlijk ook. Met de verzendservice is het heel makkelijk om kaarten te laten versturen vanuit het buitenland naar vrienden en familie in Nederland. Om onnodige vertraging te voorkomen, zou je ervoor kunnen kiezen om de proefdruk van je geboortekaartje naar een vriend of familielid in Nederland te sturen en de controle van de proefdruk door hen te laten uitvoeren. Proefdrukken kunnen (uiteraard) ook gewoon naar het buitenland worden verstuurd.

↘ Betalen

Welke betaalmethodes zijn er?
Er zijn verschillende betaalmethodes zoals iDeal, Creditcard en Mr Cash. Voor meer informatie hierover klik hier.

Wanneer moet mijn betaling binnen zijn?
De betaling moet binnen zijn op het moment dat je de kaarten thuis wilt ontvangen. Wanneer je voor 15.00 uur op een werkdag de bestelling geplaatst hebt en de betaling bij ons binnen is, worden de kaarten dezelfde dag gedrukt en verstuurd.

↘ Kosten

Wat zijn de kosten voor de kaarten?
Wij werken met verschillende staffelprijzen. De prijzen zijn ook anders per formaat. Om de prijzen te bekijken klik hier.

Hoeveel kost een proefdruk?
De eerste proefdruk is gratis met de kortingscode NA3784 die aangeboden wordt tijden het plaatsen van de proefdruk bestelling. Daarna kost een proefdruk € 3,50.

Wat zijn de kosten van de enveloppen?
De enveloppen kosten € 0,30 per stuk en zijn van stevige mooie kwaliteit.

Wat zijn de extra kosten voor de verzendservice?
Als je van de verzendservice gebruik maakt, dan geldt (ongeacht het aantal te versturen kaarten) de prijs van de laagste staffel (4-49 kaartjes). Aanvullend betaal je alleen voor de postzegel op de envelop.

↘ Overige

Kan ik een digitaal bestand van mijn kaartje krijgen?
Nadat je een bestelling hebt geplaatst (minimaal 25 kaarten) kan je via de mail een digitale versie van de kaart ontvangen. Je krijgt de kaart dan als pdf bestand via de mail toegestuurd.