Geboortekaartjes naar het buitenland versturen

Heb je familie en/of goede vrienden in het buitenland wonen, dan zul je ook een aantal van je geboortekaartjes naar het buitenland versturen.

Graag leggen we je uit, hoe het versturen van je geboortekaartjes naar het buitenland in z'n werk gaat, als je gebruik maakt van de verzendservice van Geboortepost.nl.

Buitenlandse adressen opnemen in je online adresboek

Je kunt de buitenlandse adressen gewoon opnemen in je Online adresboek. Je hoeft daar dus niet een apart bestand voor aan te maken: alle adressen mogen bij elkaar en ook door elkaar. Je kunt zowel de kaarten voor binnenlandse verzending als de geboortekaartjes die naar het buitenland verzonden moeten worden in één en dezelfde bestelling plaatsen.

Alle binnenlandse kaarten worden met PostNL geboortezegels verstuurd. De kaarten die naar het buitenland worden verzonden, worden "port betaald" verstuurd en voorzien van een priority sticker zodat deze zo spoedig mogelijk bij de geadresseerden aankomen. Houd er wel rekening mee dat de kaarten naar het buitenland langer onderweg zijn. Een indicatie van de bezorgduur van de geboortekaarten naar het buitenland vind je hier.

Online adresboek vullen

Het aanleggen van een online adresboek is heel eenvoudig. Je kunt dit het beste doen voordat je de geboortekaartjes bestelt.

Als je op de site bent ingelogd, klik je boven in het menu op "mijn gegevens" en dan "mijn adresboek". Je kunt hier een voor een de adressen invoeren. Bij adressen in het buitenland is het belangrijk dat het betreffende land ook daadwerkelijk bij het veld "Land" wordt ingevuld. Op basis van dit veld wordt namelijk bepaald of het betreffende geboortekaartje al dan niet naar het buitenland moet worden verzonden.

Als je al een adresboek digitaal hebt, dan kun je je adressen ook uploaden via Excel. Hierbij is het wel van belang dat de indeling overeenkomt met die van ons standaard spreadsheet, en dat je de indeling en de namen van de kolommen ongewijzigd laat. Het basis Excelsheet kun je hier downloaden. Een adresboek dat is gemaakt in Word kun je helaas niet uploaden.

Geboortekaartjes naar het buitenland versturen

Als je zelf in het buitenland woont

Als je zelf in het buitenland woont en je geboortekaartjes wilt versturen, dan kan dat natuurlijk ook. Om onnodige vertraging te voorkomen, zou je ervoor kunnen kiezen om de proefdruk van je geboortekaartje naar een vriend of familielid in Nederland te sturen, en de controle van de proefdruk door hen te laten uitvoeren.

Proefdrukken kunnen (uiteraard) ook gewoon naar het buitenland worden verstuurd. Je kunt de proefdruk natuurlijk ook door een medewerker van Geboortepost.nl laten controleren, we kunnen dan een filmpje van je proefdruk via Whatsapp toesturen.


Voor deze en nog veel meer tips om te besparen op je geboortekaartjes, lees je ook: Besparen op de kosten.