Hoeveel geboortekaartjes extra bestellen?

Hoeveel geboortekaartjes extra bestellen, en of je sowieso extra geboortekaartjes moet bestellen, dat is sterk de vraag en verschilt per situatie.

Moet je extra geboortekaartjes bestellen?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel kort: handig is het wel. Zou je die vriendelijke oud-collega per ongeluk vergeten zijn, of die vriendin van vroeger, dan is het makkelijk als er nog een of twee kaartjes op de plank liggen die je daarvoor kunt gebruiken.

Als je een fotoalbum aanlegt voor je baby, of een plakboek misschien, dan is het natuurlijk ook leuk om daar voorin ook een geboortekaartje in op te nemen.

Tenslotte wil je natuurlijk zelf ook een geboortekaartje van je kindje hebben. Het is dus makkelijk om een aantal kaartjes naar jezelf te sturen. Deze kaarten worden met blanco enveloppen in een grotere envelop naar jouw adres gestuurd. Op de site kun je lezen hoe je extra kaarten kunt bestellen.


Hoeveel geboortekaartjes extra bestellen

Hoeveel geboortekaartjes moet je dan extra bestellen?

Ga alsjeblieft geen tientallen geboortekaartjes extra bestellen "voor het geval dat". Dat is niet alleen nergens voor nodig, maar vooral ook zonde van je geld. Als je 4 tot 8 extra geboortekaartjes bestelt zou dat in principe meer dan genoeg moeten zijn.

Je hoeft overigens niet een mooi afgerond getal te bestellen. Het minimale aantal geboortekaartjes per bestelling is vier stuks, elk aantal daarboven is ook goed. Dus als je 7 extra geboortekaartjes wilt, dan bestel je er 7.

En als ik dan toch geboortekaartjes tekort kom?

Misschien heb je nét te zuinig berekend, of ben je gewoon veel mensen vergeten. Dat kan natuurlijk gewoon gebeuren. Geen probleem. Je kunt altijd later ook nog geboortekaartjes extra bestellen. Let op: ook hiervoor geldt het minimale aantal van 4 geboortekaartjes per bestelling.

Zijn de geboortekaartjes duurder als ik deze extra bestel?

Als je geboortekaartjes extra bestelt, dan geldt daarvoor de gewone prijs van een kaartje. Een overzicht van de kosten van geboortekaartjes vind je op de site. Geboortepost.nl berekent geen drukkosten, zodat de extra geboortekaartjes die je bestelt, ook als het een nabestelling betreft die je pas veel later plaatst, ook heel voordelig zijn. Voor nog geen 10 euro heb je een stapeltje extra kaarten!

Tot wanneer kan ik extra geboortekaartjes bestellen?

Het geboortekaartje dat je hebt gemaakt wordt opgeslagen op je account op de site. Je kaartje wordt in principe net zolang bewaard als jij wilt. En zolang jouw geboortekaartje op je account blijft staan, kun je er extra geboortekaartjes van bestellen. Dus ook als je kindje bij wijze van spreken al vier jaar oud is!