Proefdruk van je geboortekaartje bestellen

Als je van te voren precies wilt zien hoe je geboortekaartje er uit komt te zien, dan bestel je een proefdruk. Je kunt dan de afdrukkwaliteit controleren en bijvoorbeeld de kwaliteit van eigen foto's.

Proefdruk per post

Om proefdruk te bestellen, kies je boven in het menu voor 'Ontwerpen & Bestellen'. Onder je geboortekaartje kies je (direct onder 'bestellen') voor 'proefdruk bestellen'.

Samen met je geboortekaartje ontvang je ook alvast een envelop, zodat je ook de kwaliteit van de geboortekaartjes enveloppen kunt beoordelen. Proefdrukken van geboortekaartjes die op werkdagen uiterlijk om 15.00 uur zijn besteld, worden dezelfde dag nog gedrukt, verpakt en verzonden. Je hebt de proefdruk dan in principe de volgende dag al in huis!

Drukproef in twee papiersoorten

Je krijgt de drukproef automatisch op zowel mat als glanzend papier, zodat je thuis kunt beoordelen op welke papiersoort jouw ontwerp het beste tot z'n recht komt. Geboortekaartjes van het type Lang Liggend worden in één papiersoort geleverd.

Eerste proefdruk geboortekaartje gratis

Overtuig jezelf van de kwaliteit en het gemak van Geboortepost.nl. Met de code: NA3784 is de eerste proefdruk van je geboortekaartje echt helemaal gratis, je betaalt zelfs geen verzendkosten!

Digitale drukproef

Je kunt ook een proefdruk van je geboortekaartje als PDF downloaden. Kies hiervoor boven in het menu 'Ontwerpen & Bestellen'. Onder het geboortekaartje (rechter kolom, onder 'Acties') kun je de PDF gratis downloaden. De PDF bevat als kopieerbeveiliging het woord 'Specimen', op de gedrukte versie van het geboortekaartje wordt dat woord vanzelfsprekend niet gedrukt.

Aangezien de resolutie van een beeldscherm (72 dpi) ongeveer 4 keer zo laag is als die bij afdrukken (300 dpi) kan het zijn dat een afbeelding van lage resolutie er op het scherm prima uitziet, maar dat de kwaliteit bij het afdrukken toch onvoldoende is. Een eenvoudige manier om te controleren of je geboortekaartje scherp zal worden afgedrukt, is de PDF op 400% uitvergroot te bekijken.