Hoeveel kosten geboortekaartjes?

"Hoeveel kosten geboortekaartjes?" is een van de meest gestelde vragen. De kosten van de geboortekaartjes zijn afhankelijk van:

  1. het type en formaat geboortekaart, en ook
  2. het aantal geboortekaartjes dat je bestelt.

Om precies te weten hoeveel de geboortekaartjes gaan kosten, zul je dus moeten weten welk geboortekaartje je wilt, hoe groot je de geboortekaartjes graag gedrukt wilt hebben, en hoeveel je er in totaal nodig hebt.

Het type en formaat geboortekaart

Je kunt op de site verschillende typen geboortekaartjes maken en bestellen:

  • enkele kaarten (met alleen een voorzijde en een achterzijde)
  • dubbele kaarten (vouwkaarten, met voorzijde, binnenzijde en achterzijde)
  • drieluik geboortekaartjes

De verschillende kaarttypen kun je ook weer in verschillende grootte bestellen. De vierkant dubbele geboortekaartjes bijvoorbeeld, dat is het meest verkochte kaarttype, kun je in vier formaten bestellen:

  • 10 x 10 cm
  • 12,5 x 12,5 cm
  • 14 x 14 cm
  • 18 x 18 cm

Grotere geboortekaartjes zijn in het algemeen iets duurder dan de kleine kaarten.

Let op: de grootte van de kaart kan ook effect hebben op het aantal geboortezegels dat je nodig hebt, om je geboortekaartjes te versturen. De grootste vierkant dubbele kaart en de grootste dubbele lang-liggende kaart zijn allebei zwaarder dan 20 gram, zodat er 2 postzegels nodig zijn voor verzending. Voor alle andere geboortekaartjes is 1 postzegel voldoende.

Het aantal geboortekaartjes dat je bestelt

Als je een wat grotere bestelling geboortekaartjes plaatst, dan krijg je korting op de geboortekaartjes. Tot 50 geboortekaartjes geldt de basisprijs. Bestel je 50 kaartjes of meer, dan krijg je al korting. De korting loopt verder op als je 100 kaartjes of meer bestelt. De maximale korting krijg je bij 200 kaartjes of meer.

Als je gebruik maakt van de gratis verzendservice, zodat de geboortekaartjes direct naar je familie en vrienden worden gestuurd, dan komen daar (behalve de kosten voor de postzegel) geen extra kosten voor bij. Je betaalt dan altijd wel de basisprijs van een geboortekaartje. De korting op de kaartjes bij grotere aantallen geldt dan dus niet. Je mist in dat geval dus wel de korting, maar daarvoor worden de enveloppen geadresseerd, geboortekaartjes ingestoken, postzegels geplakt en bij PostNL aangeboden.

Online berekenen hoeveel je geboortekaartjes gaan kosten

Je kunt online heel makkelijk berekenen hoeveel je geboortekaartjes gaan kosten. Ga op de site naar de collectie waar je je kaartje hebt gevonden, en klik deze kaart aan, zodat deze uitvergroot wordt weergegeven. Naast de kaart verschijnt een online calculator waar je het gewenste aantal en het formaat in kunt aangeven. Vervolgens klik je op de knop "bereken prijs" en je weet direct wat je kaartjes gaan kosten.

Als je gebruik maakt van de verzendservice, dan kun je het aantal op 15 laten staan, je ziet dan de prijs van een kaart en een envelop. Tel daar de prijs van de geboortezegel bij op, en je weet de prijs per geadresseerde.