Oranje geboortekaartjes

Oranje geboortekaartjes zoek je. En dat valt eigenlijk nog niet eens zo mee! Want hoewel je online heel veel verschillende geboortekaartjes ziet, is het aandeel dat de kleur oranje daarin heeft maar bescheiden. Bij Geboortepost.nl ben je aan het juiste adres: er is veel meer keus dan je denkt!

Oranje geboortekaartjes uit de collectie van Geboortepost

Op de site vind je eigenlijk maar een paar geboortekaartjes die grotendeels oranje zijn. Een heel mooi oranje geboortekaartje vind je bijvoorbeeld in de collectie Baby in Wonderland, waar de binnenzijde van het geboortekaartje met Matroesjka fel oranje is. Ook in de collectie Oud Hollandse geboortekaartjes tref je geboortekaartjes met oranje aan. Op het eerste gezicht lijkt de keuze dus beperkt. Maar gelukkig: de schijn bedriegt!

Eerst even over de kleur oranje

Oranje is een zogenaamde secundaire kleur, die wordt verkregen door het mengen van de kleuren rood en geel. Als je de kleur rood in de kleur geel laat overlopen, dan zie je dat het heel moeilijk is om aan te geven waar rood eindigt en oranje begint, en natuurlijk ook waar oranje ophoudt en geel begint.

Oranje voor geboortekaartjes

Als je dus een bepaalde kleur oranje in gedachten hebt voor je geboortekaartje, dan is het makkelijk als je daarvan de kleurcode kunt aangeven, of misschien zelfs een plaatje of foto van die kleur oranje kunt toesturen. We kunnen daarvan dan de kleur digitaal meten en exact deze kleur oranje voor je geboortekaartjes gebruiken!

Kleur oranje voor je geboortekaartjes zoeken in Google

Zoek in Google op "kleur oranje", en klik dan (boven in beeld) op "Images" of "Afbeeldingen". Google laat je dan enorm veel afbeeldingen zien in de kleur oranje. Je scrollt net zolang door de afbeeldingen totdat je een mooie kleur oranje hebt gevonden. Die afbeelding sla je op, en mail je naar de klantenservice.

Geboortekaartjes zelf oranje maken

Sommige geboortekaartjes uit de collectie van Geboortepost zijn zo ontworpen, dat je de achtergrondkleur zelf kunt instellen. Als je het geboortekaartje opent in de Online Editor, dan kun je door het aanpassen van de achtergrondkleur in een keer de hele achtergrond van het geboortekaartje oranje maken. Het aantal geboortekaartjes waarbij dit kan, wordt steeds verder uitgebreid, maar is nog wel (sterk) in de minderheid.

Geboortekaartjes om laten zetten in oranje

Als het via de site (nog) niet mogelijk is om een bepaald ontwerp om te zetten in oranje, dan mag je altijd even contact opnemen met de klantenservice. We kunnen dan het originele ontwerp (in Photoshop) voor je aanpassen naar de gewenste kleur. Op deze wijze is dus bijna elke geboortekaartje van de hele site in het oranje verkrijgbaar. Het aanpassen van je kaartje in de door jou gewenste kleur doen we graag en gratis!

Oranje geboortekaartjes

Controleer de kleur oranje voordat je de geboortekaartjes definitief bestelt

Door heel veel verschillende redenen kan er een verschil zitten tussen de kleur oranje die je op je beeldscherm ziet, en de kleur oranje van de uiteindelijk gedrukte geboortekaartjes. Lees hiervoor ook de pagina: Kleuren geboortekaartje wijken af van beeldscherm. Om er zeker van te zijn dat jouw geboortekaartjes precies de kleur oranje hebben die jij in gedachten hebt, is het verstandig eerst een proefdruk van je geboortekaartje te bestellen.

Handige tip: kleur oranje voor je geboortekaartjes testen

Als je nu op zoek bent naar een specifieke kleur oranje, dan kun je in plaats van meerdere proefdrukken bestellen van verschillende kleuren, ook op een kaartje verschillende kleurvlakken oranje plaatsen. Dan bestel je daarvan een proefdruk, en zie je in een keer precies hoe alle verschillende kleuren op de verschillende papiersoorten worden gedrukt!

Kleur oranje geboortekaartjes testen