Geboortekaartjes DIY

Geboortekaartjes DIY, ofwel: Do It Yourself. Als je voor jouw kindje niet het standaard geboortekaartje wilt dat iedereen al stuurt. Of: als je je eigen creativiteit helemaal in het geboortekaartje kwijt wilt. Of: als je ergens op internet een super schattig geboortekaartje voorbij hebt zien komen, en dat geboortekaartje ook graag voor je eigen kindje wilt!

Herken jij je hierin? En wil jij je geboortekaartjes liever zelf maken? Dat kan! Bij Geboortepost.nl kun je heel eenvoudig je geboortekaartje zelf maken. Jouw unieke geboortekaartje voor jouw kindje!

Zelf geboortekaartjes maken

Zelf geboortekaartjes maken is leuk en helemaal niet moeilijk. Dankzij de Online Kaartenmaker van Geboortepost kun je heel eenvoudig zelf je geboortekaartjes maken. Je hoeft er geen speciale software of App voor te installeren, je hoeft niet handig te zijn met computers of ingewikkelde programma's als Photoshop en helemaal ideaal: de Online Kaartenmaker werkt prettig op computer, laptop, tablet en zelfs je smartphone!

Je hoeft je geboortekaartje natuurlijk niet in een keer te maken. Je kunt je creatie gewoon opslaan op je account om er op een later moment mee verder te gaan.

Geboortekaartjes DIY

Leer stap-voor-stap je geboortekaartjes te maken

Hoewel de Online Kaartenmaker heel gebruiksvriendelijk is, zul je er in het begin even je weg in moeten vinden. Op de site tref je een duidelijke (lekker leesbare!) gebruiksaanwijzing geboortekaartjes zelf maken: we laten je in 4 eenvoudige stappen zien hoe je een leuk, hip geboortekaartje helemaal zelf maakt.

Dat begint letterlijk met het kiezen welk soort van geboortekaartje je wilt (enkel kaartje, dubbele kaart of misschien wel een drieluik geboortekaartje). Van het gekozen kaarttype wordt een leeg geboortekaartje op je account geplaatst. Dit lege geboortekaartje ga je vervolgens stap-voor-stap uitbouwen tot een echt geboortekaartje! Je leert hoe je een mooi achtergrondplaatje kunt plaatsen, je leert teksten op de kaart te zetten en deze mooi op te maken. En je leert hoe je leuke illustraties als hartjes, pijltjes en veertjes op je geboortekaartje kunt plaatsen, en bijvoorbeeld de geboorte-iconen voor tijdstip van de geboorte, de lengte en het gewicht. Natuurlijk kun je ook een of meer eigen foto's plaatsen.

Pinterest

Pinterest is een super goede manier om inspiratie voor geboortekaartjes op te doen. Zoek in Pinterest op geboortekaartjes en je vindt vele duizenden geboortekaartjes. Natuurlijk heeft Geboortepost niet al deze ontwerpen in de collectie, maar: bijna alle geboortekaartjes kun je met de handige Online Kaartenmaker eenvoudig zelf maken. Je kunt hiervoor gebruik maken van talloze illustraties van bloemen, bomen, takjes, pijlen, veertjes, muzieknoten, fotolijstjes, etc. ect. Het aanbod van illustraties en achtergronden is al enorm groot, en wordt wekelijks uitgebreid met allerlei nieuwe afbeeldingen die je allemaal gratis kunt gebruiken in jouw geboortekaartje!

Geboortekaartje karton

Een geboortekaartje van karton bijvoorbeeld is helemaal in. Zo'n kartonnen geboortekaartje is echt heel eenvoudig: je kiest als achtergrond (illustraties, achtergrondjes, ruwe materialen) een van de kartonnen afbeeldingen, plaats op de kartonnen achtergrond vervolgens een leuke illustratie (bijvoorbeeld een silhouet van een kind op een schommel), voeg de naam toe, en je geboortekaartje is klaar!

Als je hulp kunt gebruiken

Als je hulp kunt gebruiken bij het zelf maken van je geboortekaartje, neem dan contact op met de klantenservice. Mail, bel of start de live-chat en je vragen worden onmiddellijk beantwoord!