Mintgroene geboortekaartjes

Mintgroene geboortekaartjes zijn helemaal van nu, helemaal hip. Maar is het niet extra moeilijk om én precies dat ene geboortekaartje te vinden dat bij jullie past, én dan ook nog in precies de juiste mintgroene kleur? Bij Geboortepost.nl vind je de mooiste geboortekaartjes, ook in mintgroen!

Op deze pagina leggen we in 4 heldere stappen uit hoe je tot jouw perfecte mintgroene geboortekaartje komt:

  1. Basisinformatie over de kleuren groen en mintgroen
  2. Hoe vind je de perfecte kleur mintgroen voor je geboortekaartjes
  3. De kleurcode van jouw mintgroen achterhalen
  4. De kleur toepassen in jouw geboortekaartjes

Basisinformatie over de kleuren groen en mintgroen

Groen geeft een associatie met fris en vers, en ook met prilheid en natuurlijkheid. Het is ook de kleur van de hoop en de vrede. De kleur groen bestaat in heel veel varianten, dat is direct duidelijk te zien als we verschillende kleuren naar groen laten overlopen:

Groen voor geboortekaartjes

Groen: warm of koel?

Je hebt groen in warme nuances:
mosgroen, geelgroen, zeegroen, olijfgroen en bosgroen

Maar ook groen in de koelere nuances:
mintgroen, limoen, appelgroen (de Granny Smith-kleur), pistache, smaragdgroen en dennengroen.

Mintgroen behoort dus tot de koelere nuances van groen. Echt één kleur mintgroen is er trouwens niet. Dat wordt ook al snel duidelijk als je de bovenstaande afbeelding met verloop van kleuren bekijkt: het is meer een kleur-gebied. De meesten zullen overigens ook een heel ander beeld bij mintgroen hebben, dan de kleuren van de muntblaadjes!

Hoe vind je de perfecte kleur mintgroen voor je geboortekaartjes?

Mintgroen is dus niet één kleur. Zoeken naar dé kleur mintgroen die helemaal perfect is voor jouw geboortekaartje, kan heel handig in Google. Zoek eerst op "mintgroen" en zodra zoekresultaten in beeld komen, klik je bovenaan op "Afbeeldingen". Je vindt dan heel veel plaatjes in de kleur mintgroen, kies het plaatje met de kleur die je het allermooiste vindt, en je hoeft alleen nog maar te achterhalen welke kleurcode dat is.

De kleurcode van jouw mintgroen achterhalen

In programma's als Photoshop kun je kleuren digitaal meten. Beschik je niet over Photoshop, dan kun je het programma ColorCop gratis downloaden en installeren. Zodra je het opstart, krijg je een klein controlpanel met een pipetje dat je op een kleur op je beeldscherm kunt zetten, in je controlpanel zie je dan exact de gemeten kleur.

Nu je geboortekaartjes nog mintgroen

Bij steeds meer geboortekaartjes van Geboortepost.nl kun je zelf de achtergrondkleur veranderen: even de gemeten kleurwaarde invullen en je geboortekaartje is mintgroen. Is het bij het geboortekaartje van jouw keuze niet mogelijk om zelf de achtergrondkleur aan te passen? Neem dan even contact op met de klantenservice, in 99,9% van de gevallen kunnen we jouw geboortekaartje dan in Photoshop aanpassen. Dit aanpassen van de kleur van jouw geboortekaartje, is overigens helemaal gratis.

Alle geboortekaartjes kunnen ook in mintgroen

Mintgroen op je beeldscherm versus mintgroen gedrukt geboortekaartje

Door verschillende oorzaken kan er een verschil optreden tussen de kleuren op je beeldscherm en de kleuren van de uiteindelijk gedrukte kaart. Wil je daar het fijne van weten, lees dan het artikel: Kleuren geboortekaartje wijken af van beeldscherm.