Wanneer beginnen met geboortekaartjes?

De vraag: "Wanneer beginnen met geboortekaartjes?" wordt ons vaak gesteld. In aanloop naar de bevalling kun je al een aantal zaken voorbereiden, zodat -als de baby er eenmaal is- je letterlijk met een druk op de knop de geboortekaartjes kunt bestellen en versturen.

Wanneer beginnen aan geboortekaartjes?

Voordat de geboortekaartjes gedrukt en wel bij je worden bezorgd, moet er natuurlijk het een en ander gebeuren. Als je al vast wilt beginnen met je geboortekaartjes, dan kun je aan het volgende denken:
Geboortekaartje uitzoeken

Een leuk, lief, toepasselijk geboortekaartje vinden is misschien wel het aller moeilijkst. Wil je een geboortekaartje met foto, of toch liever zonder? Wil je een hip geboortekaartje, of juist heel klassiek? Een stoer geboortekaartje of juist heel lief? De keuze is enorm. Samen met je partner een mooi geboortekaartje uitzoeken, daar kun je al in een vroeg stadium mee beginnen.

En weet je nog niet of het een jongen of een meisje wordt? Dan zul je op zoek moeten naar twee geboortekaartjes. Neem daar in elk geval even goed de tijd voor.


Wanneer beginnen met geboortekaartjes

Teksten geboortekaartje schrijven

Als je een mooi geboortekaartje hebt uitgekozen, dan heb je het moeilijkste achter de rug. Dan wordt het tijd om na te denken over de tekst die je in je geboortekaartje wilt. Welke informatie en tekst je zoal in je geboortekaartje kunt plaatsen, hebben we opgenomen op de pagina: Teksten geboortekaartje.Je vindt op deze pagina ook een groot aantal voorbeeldteksten waardoor je je kunt laten inspireren. Heb je een mooie tekst gevonden, dan kun je die met "knippen en plakken" zo in je geboortekaartje plaatsen.

Informatie als geboortedatum, en eventueel: tijdstip van geboorte, lengte en gewicht zijn uiteraard pas na de geboorte bekend. Je kunt hiervoor al wel vast bijvoorbeeld X-jes in plaatsen, dan hoef je die straks als je kindje is geboren, alleen nog maar aan te passen. Door al wel wat in te vullen, krijg je een goed beeld van hoe je geboortekaartje er straks uit komt te zien.

Proefdruk van je geboortekaartje bestellen

Als je geboortekaartje is gekozen en de teksten in je kaart zijn geplaatst, dan kun je een proefdruk van je geboortekaartje bestellen. Een proefdruk is gratis, dus maak daar gebruik van! Je ziet dan hoe je kaartje er echt gedrukt uitziet, kunt de teksten controleren, en ook meteen kijken op welke papiersoort jouw ontwerp het beste tot z'n recht komt.

Naar wie allemaal geboortekaartjes sturen

Voordat je de geboortekaartjes kunt bestellen, zul je ook bepaald moeten hebben naar wie allemaal geboortekaartjes te sturen. Als je gebruik maakt van de gratis verzendservice, dan kun je alvast je online adresboek aanmaken door de adressen een voor een in te voeren, of (makkelijker nog) een Excelsheet te uploaden. Als je de geboortekaartjes liever zelf verstuurt, dan kun je als je wilt de enveloppen van de geboortekaartjes ook al van te voren thuis ontvangen, zodat je vast kunt beginnen met het schrijven ervan!

Als je alle bovenstaande voorbereidingen hebt getroffen, dan ben je er helemaal klaar voor, en hoef je als de baby is geboren alleen nog even de laatste gegevens aan te passen, en kun je de kaartjes bestellen. Ze worden dan dezelfde dag nog gedrukt en verstuurd.

Maar wanneer nu aan geboortekaartjes beginnen?

Ons advies is een maand of 2 a 3 van te voren te beginnen met de voorbereidingen. Als je snel een leuk geboortekaartje en een leuke tekst kunt kiezen, dan is 1 of 2 weken van te voren ook voldoende.

Geboortepost.nl is in elk geval flexibel: het komt (geregeld!) voor dat we 's morgens worden gebeld met de vraag of we nog even snel geboortekaartjes kunnen regelen, en dat ze (nog geen uur later) al worden gedrukt en verzonden. Je kunt met ons alle kanten op!

Wanneer met geboortekaartjes beginnen?

Als je 2 a 3 maanden van te voren begint met je geboortekaartjes, dan heb je alle tijd van de wereld om het in rust voor te bereiden.

Maar als het moet, kun je 's morgens bellen, en liggen ze dezelfde dag al bij de post!

Wanneer met geboortekaartjes beginnen

Wil jij je geboortekaartjes graag snel versturen als de baby is geboren? Dan kun je nu vast met de voorbereidingen beginnen.

Bekijk onze collectie geboortekaartjes: