Geboortekaartje maken in Powerpoint

Een geboortekaartje maken in Powerpoint, is géén goed idee. Misschien heb je veel ervaring met Powerpoint en kun je met dat programma de mooiste presentaties maken, Powerpoint is echter niet geschikt om geboortekaartjes mee te ontwerpen. In dit artikel leggen we je graag uit waarom.

Powerpointbestanden zijn niet direct te drukken

Als je zelf een Powerpointpresentatie hebt gemaakt, dan kun je die thuis gewoon op je printer uitprinten. Niets aan de hand dus, zou je kunnen denken. Maar om geboortekaartjes te kunnen drukken, kun je helaas geen Powerpointbestanden aanleveren. Niet bij Geboortepost.nl, maar ook niet bij andere drukkers. Je zult de bestanden van je zelf ontworpen geboortekaartje moeten aanleveren als PDF of JPG bestanden.

Als je nog aan het begin staat van het ontwerpen van je geboortekaartje, kies dan dus géén Powerpoint. En als je dat toch wilt gebruiken, neem dan voor de zekerheid eerst contact op met je drukker, en vraag of hij/zij met Powerpointbestanden overweg kan. Zo voorkom je dat je na vele uren ontwerpen een bestand hebt waar je helemaal niets mee kunt.

Powerpoint bestanden converteren naar PDF of JPG

Helaas is het in Powerpoint niet mogelijk om de gemaakte presentatie "even" op te slaan als JPG-bestand, of even te exporteren naar PDF. Ook omwegen via bijvoorbeeld Photoshop brengen je in dit geval niet verder. Als je heel, heel erg handig met computers bent, dan is er wel een mogelijkheid, lees daarvoor het support van Microsoft.

Vermoedelijk is een half blik op deze pagina voldoende om te beseffen dat je inderdaad je geboortekaartje beter niet in Powerpoint kunt maken.

Geboortekaartjes maken in Powerpoint, de klantenservice helpt

Met welke software kun je je geboortekaartje dan wél maken?

Natuurlijk kun je je geboortekaartje maken met de Online Kaartenmaker van Geboortepost.nl. Deze werkt makkelijk op PC, tablet en zelfs je smartphone. Gewoon via je favoriete browser. Je hoeft dus geen speciale software te installeren. En het mooie is: als je ergens niet helemaal uitkomt, dan kunnen wij je (extra) snel helpen. Bijkomend voordeel: je ontwerp wordt dan veilig opgeslagen op de servers van Geboortepost, je hoeft dus niet bang te zijn dat je je ontwerp kwijtraakt!

Je kunt kiezen uit duizenden designs, en deze eenvoudig nog helemaal naar wens aanpassen. Je kunt ook een geboortekaartje helemaal zelf maken, om dat extra gemakkelijk te maken vind je in de Kaartenmaker talloze afbeeldingen, achtergrondjes, pijlen, hartjes, randen, beestjes, bloemen en takjes om op je geboortekaartje te plaatsen. En natuurlijk beschik je over heel veel verschillende lettertypes, van klassiek tot modern.

Als je toch liever een tekenprogramma gebruikt

Als je toch liever een tekenprogramma gebruikt, dan kun je gebruik maken van Photoshop (deze software is niet gratis), of bijvoorbeeld het gratis pakket Gimp. Voor beide pakketten geldt overigens wel dat het de nodige tijd kost om het programma te laten doen wat jij wilt. Zorg er voor dat je van begin af aan het juiste formaat van je ontwerp instelt, dan ben je straks verzekerd van de maximale afdrukkwaliteit. Je kunt alle exacte kaartformaten hier bekijken.