Wat kosten geboortekaartjes gemiddeld?

De kosten voor geboortekaartjes lopen nogal uit een. Om de vraag "Wat kosten geboortekaartjes gemiddeld?" te kunnen beantwoorden, moet je weten wat de geboortekaartjes bij de verschillende aanbieders kosten.

Hoe worden de gemiddelde kosten van geboortekaartjes berekend?

We vergelijken daarvoor de prijzen van gemiddelde geboortekaartjes (dus: geen geboortekaartjes XL, of bijvoorbeeld drieluik geboortekaartjes) bij de eerste 10 leveranciers van geboortekaartjes die we in Google tegenkomen.

De totale kosten van de geboortekaartjes worden berekend bij een oplage van 50 stuks. Het betreft dan kosten voor het drukken van de kaarten, enveloppen voor de geboortekaartjes en deze als een pakket naar je toe laten sturen.

De kosten voor de geboortezegels voor het verzenden van je geboortekaartjes worden hier niet in meegenomen: waar je je geboortekaartjes ook bestelt, de PostNL postzegel kost hetzelfde.

Wat kost een geboortekaartje gemiddeld?

De gemiddelde prijs van 1 geboortekaartje, inclusief bedrukking en envelop, is bij deze 10 aanbieders: € 2,28.

De onderlinge verschillen zijn echter groot. Waar je bij de goedkoopste aanbieder (Geboortepost.nl) gemiddeld € 1,49 betaalt, ben je bij Geboortekaartjes.nl meer dan het dubbele kwijt: gemiddeld € 3,00 per stuk!

Wat kosten geboortekaartjes gemiddeld prijsvergelijk

Let op: dit zijn de prijzen bij een oplage van 50 geboortekaartjes. Als je minder dan 50 kaarten bestelt, dan lopen de verschillen nog (fors) verder op. En hoewel je bij sommige sites echt goed moet zoeken naar de prijzen, loont het zich dus om je even in de prijzen te verdiepen.


Hippe geboortekaartjes sturen Hippe geboortekaartjes
van: € 0,75
tot: € 1,40
Geboortekaartjes jongen sturen Geboortekaartjes jongen
van: € 0,75
tot: € 1,40
Geboortekaartjes meisje sturen Geboortekaartjes meisje
van: € 0,75
tot: € 1,40

Wat zijn de totale kosten van geboortekaartjes gemiddeld?

De totale kosten voor 50 geboortekaartjes zijn gemiddeld net iets minder dan 115 euro, waarbij je bij de goedkoopste aanbieder (Geboortepost.nl) nét geen 75 euro betaalt. De totale kosten zijn bij Geboortekaartjes.nl (met precies 150 euro) het hoogst.


Wat kosten geboortekaartjes gemiddeld

Hoe kunnen deze prijzen zo ver uiteen liggen?

Dat is een goede vraag, waar wij zo het antwoord ook niet op weten. Aan verschil in materiaalkosten kan het niet liggen; iedere leverancier heeft papier, inkt/toner en enveloppen nodig. Alle aanbieders uit dit onderzoek versturen met PostNL (dus: in principe volgende dag in huis) dus ook aan de verzendkosten zal het niet liggen. Misschien dat sommige leveranciers duurdere bedrijfspanden hebben, software om geboortekaartjes online te kunnen maken extern moeten inkopen, of gewoon een hogere winstmarge hanteren. Feit is, dat er een groot prijsverschil is: doe daar je voordeel mee!


Stoere geboortekaartjes sturen Stoere geboortekaartjes
van: € 0,75
tot: € 1,40
Foto geboortekaartjes sturen Foto geboortekaartjes
van: € 0,75
tot: € 1,40

Kwaliteit geboortekaartjes beoordelen

Een goede tip om de kwaliteit en betrouwbaarheid te controleren: lees reviews van klanten. Lees wat klanten die jou voorgingen vertellen over de kwaliteit van de kaartjes, de service, en de snelheid van leveren.

Handige tips om op kosten van geboortekaartjes te besparen

De aanschaf van geboortekaartjes kan een behoorlijke kostenpost zijn, in een periode dat toch alles al veel geld kost. Dat snappen we bij Geboortepost.nl maar al te goed. Gelukkig zijn er verschillende handige tips waardoor je niet meer hoeft te betalen dan nodig. Lees hier hoe je kunt besparen op geboortekaartjes.

Het onderzoek naar de prijzen en gemiddelde kosten van de geboortekaartjes is uitgevoerd in mei 2016. Hoeveel geboortekaartjes kosten kun je hier berekenen.

Wat kost een geboortekaartje gemiddeld?

Gemiddeld kost een geboortekaartje € 2,28. De prijzen verschillen online echter enorm!

De goedkoopste geboortekaartjes vind je bij Geboortepost.nl, daar betaal je gemiddeld € 1,49.

De duurste kaartjes vind je bij Geboortekaartjes.nl, daar betaal je gemiddeld € 3,00.

Wat kosten geboortekaartjes gemiddeld: shoppen loont!

Als je weet wat geboortekaartjes gemiddeld kosten, kun je online makkelijk prijzen vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet veel te veel betaalt!

Bekijk onze collectie geboortekaartjes: