Houten geboortekaartjes

In houten geboortekaartjes is heel veel keus. Dat varieert van geboortekaartjes met een design overwegend van hout tot geboortekaartjes met alleen bepaalde elementen van hout erop afgebeeld. De houten geboortekaartjes zijn hip, helemaal van nu!

Originele geboortekaartjes hout

Geboortekaartjes met elementen van hout zijn helemaal in. Bepaalde delen van het design zijn in het hout uitgevoerd. Dat kunnen enkele wolkjes zijn, een houten hart, of bijvoorbeeld een houten balk die door het ontwerp loopt. Originele geboortekaartjes dus waar hout in is verwerkt.Geboortekaartjes houten achtergrond

Vind je een houten element niet voldoende, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een geboortekaartje met een houten achtergrond. Vaak zijn aan deze houten geboortekaartjes kleurrijke elementen toegevoegd. Een hart van muisjes bijvoorbeeld, of een houten wegwijzer met daarop de gegevens van de baby. En natuurlijk zijn er ook meer dan voldoende houten geboortekaartjes waar je zelf een foto in kunt plaatsen.Houten geboortekaartjes zelf maken

Je houten geboortekaartjes ook zelf maken. Als je een geboortekaartje zelf maakt, dan kies je eerst het type geboortekaartje dat je wilt maken. Dat kan een dubbel geboortekaartje zijn (vouwkaartje), of een enkele kaart, of misschien wel een drieluik-geboortekaartje.

Met je laptop, tablet of zelfs smartphone maak je vervolgens in een handomdraai een leuk houten geboortekaartje. Eerst kies je uit de illustraties een achtergrondje van hout en je zet er in een stoer lettertype de naam van je kindje op. De geboortedatum mag natuurlijk niet ontbreken, die kun je bijvoorbeeld plaatsen op een stoer label van Roestvrijstaal.


Geboortekaartje karton zelf maken kies achtergrond Stap 1:
kies houten achtergrond
Geboortekaartje karton zelf maken plaats illustraties Stap 2:
plaats de naam
Geboortekaartje karton zelf maken plaats de naam Stap 3:
versier met label


In een paar simpele stappen maak je zo je geboortekaartje eenvoudig zelf. Je kunt kiezen uit talloze achtergrondjes en vele, vele illustraties om je geboortekaartje mee te versieren. Om de tekst mooi op te maken heb je keus uit meer dan 80 verschillende lettertypes, de tekst zelf kun je in elke kleur die je maar mooi vindt plaatsen.

We hebben op de site een handige (korte!) uitleg geschreven over Geboortekaartjes zelf maken. Volg deze handige stap-voor-stap uitleg, en je zet in no-time een super origineel geboortekaartje in elkaar!

Geboortekaartje houten hart

Speciale aandacht vragen we voor het geboortekaartje met houten hart, en de houten geboortekaartjes met hart van muisjes. Het stoere hout in combinatie met het lieve van het hart spreekt veel mensen aan!Houten geboortekaartjes prijs

De houten geboortekaartjes zijn in prijs gelijk aan alle andere geboortekaartjes. Voor een dubbel geboortekaartje, inclusief bedrukking en envelop betaal je ongeveer € 1,50. Als je een wat grotere oplage bestelt dan gaat hier nog korting van af. Een overzicht met alle prijzen vind je op onze prijzenpagina.

Heel soms krijgen we de vraag of we ook geboortekaartjes op echt hout kunnen drukken. Geboortekaartjes op echt hout drukken wij niet. Dat zijn niet alleen dure "kaarten" waarvoor ook extra stevige enveloppen nodig zijn, de houten geboortekaartjes zijn daarnaast ook een stuk zwaarder dan de papieren kaarten. Je zult in plaats van 1 postzegel er dan minimaal 4 nodig hebben. De houten geboortekaartjes zijn dus ook duur in verzending.

Geboortekaartjes van andere materialen dan hout

Bekijk ook de andere materialen waarvan mooie geboortekaartjes zijn gemaakt: