Geboortekaartjes zonder drukkosten

Geboortekaartjes zonder drukkosten, bestel je bij Geboortepost.nl. De mooiste geboortekaartjes zonder extra bijkomende drukkosten. Hoe we geboortekaartjes zonder drukkosten kunnen leveren? Dat leggen we je graag uit!

Geboortekaartjes "vroeger": met drukkosten

Voordat digitaal drukken echt populair werd, zag het productieproces van geboortekaartjes er heel anders uit. Je ging voor de geboortekaartjes naar "de drukker in je wijk of dorp" nam stapels boeken mee, met allemaal geboortekaartjes erin. Uit die soms wel 100 of 200 geboortekaartjes zocht je dan een geboortekaartje uit, bracht de boeken weer terug naar de drukker, en de geboortekaartjes werden voor je besteld.

De geboortekaartjes teksten kon je in de tussentijd vast schrijven en doorgeven aan de drukker. Nadat het kindje was geboren, werden jouw eigen teksten bij op de (voorbedrukte) kaart gedrukt. Alleen op bepaalde vaste plaatsen in het kaartje konden jouw teksten worden gedrukt. De vrijheid bij het ontwerpen van je geboortekaartje was dus beperkt.

Naast de beperkte vrijheid in het opmaken van je geboortekaartje, was het tweede nadeel van deze productiewijze dat je niet alleen voor de kaarten de rekening gepresenteerd krijgt, maar dat er ook drukkosten in rekening worden gebracht. Er zijn overigens vandaag de dag altijd nog leveranciers van geboortekaartjes die op deze wijze werken, en alleen al aan drukkosten € 70,- berekenen.

Geboortekaartjes nu: geboortekaartjes zonder drukkosten

Een aantal leveranciers van geboortekaartjes, waaronder Geboortepost.nl, drukt de geboortekaartjes digitaal. Er liggen geen voorgedrukte geboortekaartjes meer op voorraad, je hoeft ook niet meer van te voren te bestellen. Je maakt online je geboortekaartje aan, en precies zoals jij je geboortekaartje hebben wilt, wordt je geboortekaartje in één keer gedrukt.

Er kan dus met één drukgang worden volstaan, waar niet alleen het ontwerp, maar meteen ook alle teksten worden gedrukt. Deze productiemethode is niet alleen veel flexibeler, maar natuurlijk ook veel goedkoper: er worden immers geen extra drukkosten gemaakt!

Geboortekaartjes zonder drukkosten

Ook nabestellen van geboortekaartjes is veel goedkoper

Je kunt je voorstellen dat je bij de ouderwetse productiemethode er niet aan moet denken om nog een paar kaarten tekort te komen. Want als je een paar kaartjes moeten bijbestellen, dan zit je opnieuw aan de drukkosten vast! Om dat te voorkomen bestel je flink kaarten extra (die je allemaal betaalt, maar vermoedelijk niet eens nodig hebt).

Als je je geboortekaartjes digitaal laat drukken, dan is heel veel extra geboortekaartjes bestellen helemaal niet meer nodig. Een paar is praktisch, maar ook meer dan genoeg. Lees hier meer over hoeveel geboortekaartjes extra te bestellen.