Geboortekaartje karton

Een geboortekaartje van karton is helemaal hip. De lichtbruine kleur van het karton combineert mooi met bijvoorbeeld mintgroen, wit of donkerblauw. Je kunt er dus heel veel kanten mee op. Je ziet de kartonnen geboortekaartjes dan ook steeds vaker, bijvoorbeeld met een silhouet, met confetti, of met het karton in de vorm van wolkjes als decoratie.Kartonnen geboortekaartjes

De kartonnen geboortekaartjes hebben een karton-look, maar worden niet op karton (zoals dat voor bijvoorbeeld dozen wordt gebruikt) gedrukt. Dat zou niet alleen heel duur in productie zijn, maar ook onpraktisch (op dat kleine formaat kun je je voorstellen dat je een kaartje dan lastig kunt vouwen), en bovendien zou dat kartonnen geboortekaartje dan flink zwaarder worden, waardoor je voor de verzending van je geboortekaartjes meerdere postzegels per kaartje nodig zou hebben.

Een design van karton dus, dat overigens wel op heel stevig papier wordt gedrukt. Het papiersoort dat voor de glanzende geboortekaartjes wordt gebruikt, valt officieel overigens ook onder de karton-soorten. Als je een proefdruk van je kartonnen geboortekaartje bestelt, en de eerste krijg je helemaal gratis: dus altijd even doen, dan krijg je het geboortekaartje in twee papiersoorten thuisgestuurd, je kunt dan thuis in alle rust bekijken op welke papiersoort jouw kaartje het beste tot z'n recht komt.Geboortekaartje karton maken

Als je niet een kaartje uit de collectie wilt, maar liever je kartonnen geboortekaartje helemaal zelf maakt, dan kan dat ook. Je begint in dat geval met het kiezen van het type geboortekaartje dat je wilt maken, dus een dubbele kaart, enkele kaart of bijvoorbeeld een drieluik geboortekaartje.

Er wordt dan een blanco kaart op je account geplaatst, die je kunt gaan bewerken. Je kunt er zelf een kartonnen achtergrond op plaatsen, een mooi silhouet erop zetten en dan natuurlijk nog de naam van je kindje in een hip lettertype. Je maakt zo in een handomdraai je geboortekaartje van karton helemaal zelf.


Geboortekaartje karton zelf maken kies achtergrond Stap 1:
kies kartonnen achtergrond
Geboortekaartje karton zelf maken plaats illustraties Stap 2:
kies leuke illustratie
Geboortekaartje karton zelf maken plaats de naam Stap 3:
plaats de naam


Lees vooral ook de duidelijke (korte!) stap-voor-stap-uitleg Geboortekaartjes zelf maken. En kom je ergens niet uit? Mail, bel of start de live-chat met de klantenservice, we helpen je graag.

Kartonnen geboortekaartjes drukken

Je kunt je kartonnen geboortekaartje van te voren al maken. Als de baby dan is geboren, hoef je alleen nog maar de laatste gegevens aan te passen, en je kunt je geboortekaartjes bestellen.

De kaarten worden dan dezelfde dag nog voor je gedrukt, verpakt en verzonden, dan heb je ze de volgende dag al in huis. Wil je het nog makkelijker: kies dan voor de gratis verzendservice, je betaalt alleen de Geboortezegel (PostNL) extra, en dan worden de enveloppen voor je geadresseerd, kaartjes ingestoken, postzegels geplakt en gaan ze dezelfde dag nog op de bus!Geboortekaartje Kraftpapier

Kraftpapier is een speciale papiersoort dat is gemaakt met het sulfaatprocedé, het papier is poreus en toch redelijk stevig, en kan biologisch worden afgebroken. Je kent het papier van de papieren tasjes uit de winkels, en bijvoorbeeld het bruine papier dat voor het kaften van de boeken wordt gebruikt. Het kwalitatief mooi drukken op kraftpapier is lastig en daardoor duur. De meeste geboortekaartjes Kraftpapier hebben de look van kraftpapier, maar worden op "gewoon" papier gedrukt.