Besparen op geboortekaartjes

Als je wilt besparen op geboortekaartjes, dan hebben we 9 handige tips voor je om te besparen op de kosten voor geboortekaartjes. Je kunt zo de kosten laag houden, terwijl je toch mooie, en kwalitatief uitstekende geboortekaartjes voor je kindje verstuurt.

Besparen op kosten van geboortekaartjes, niet op kwaliteit

De tips gaan allemaal over het besparen op de kosten voor geboortekaartjes, niet op de kwaliteit ervan. Lees de tips rustig door, hopelijk kun je er wat mee zodat je de kosten goed in de hand houdt!

9 tips om te besparen op geboortekaartjes

  1. stuur je geboortekaartjes selectief
  2. stuur één geboortekaart naar je werk
  3. bestel géén stapels geboortekaartjes als reserve
  4. weet waar je je geboortekaartjes bestelt
  5. enveloppen niet vooraf laten toesturen
  6. kies niet voor gekleurde enveloppen
  7. doe de geboortekaartjes bij de buren zelf in de bus
  8. gebruik géén geboortezegels
  9. cadeau-tip in je geboortekaartje.

Tip 1: Stuur je geboortekaartjes selectief

Maak van te voren een lijst met namen naar wie je een geboortekaartje wilt sturen. Ouders, schoonhouders, opa en oma mogen daar natuurlijk niet op ontbreken. Broers, zussen en je beste vrienden krijgen natuurlijk ook een geboortekaartje. Maar de wat vagere kennissen, ooms en tantes en neven en nichten die je eigenlijk maar zelden spreekt, moeten die nu echt allemaal een geboortekaartje krijgen?


Besparen op geboortekaartjes

Tip 2: Stuur één geboortekaart naar je werk

Dit valt eigenlijk ook onder "selectief sturen", maar we willen deze groep toch even extra benoemen. In plaats van naar meerdere collega's van je werk een geboortekaartje te sturen, kun je ook gewoon een geboortekaartje sturen naar de personeelsruimte. Als je dat voor zowel jouw werk, als dat van je partner doet, scheelt je dat al snel 10 geboortekaartjes!

Tip 3: Bestel géén stapels geboortekaartjes als reserve

Tel het aantal geboortekaartjes dat je nodig hebt, neem een paar extra geboortekaartjes als reserve, en dat is het dan. Ga niet ook nog eens afronden naar boven naar een mooi rond getal: dat is nergens voor nodig. Met de huidige productietechnieken kun je net zo makkelijk 27 geboortekaartjes bestellen als 32. Lees hier hoeveel geboortekaartjes extra te bestellen.

Tip 4: Weet waar je je geboortekaartjes bestelt

Online is het makkelijk prijzen van geboortekaartjes vergelijken, hoewel niet alle aanbieders even duidelijk zijn over hun prijzen. Lees hier wat geboortekaartjes gemiddeld kosten, en oriënteer je eerst bij de goedkoopste aanbieders. Het kiezen van de juiste drukker van je geboortekaartjes kan je meer dan de helft (!) aan kosten besparen.

Tip 5: Enveloppen niet vooraf laten toesturen

Het lijkt wel makkelijk om de enveloppen voor je geboortekaartjes vooraf al in huis te hebben. Maar voor niets gaat de zon op: extra verpakking, extra verzendkosten (PostNL rekent voor 2 pakketjes nu eenmaal 2x verzendkosten), je betaalt daar natuurlijk wel extra voor. Zeker als je niet al te veel geboortekaartjes bestelt, kun je je afvragen of je die 30 of 40 adressen niet gewoon kunt schrijven als de geboortekaartjes worden geleverd.

Tip 6: Kies niet voor gekleurde enveloppen

Bij sommige leveranciers van geboortekaartjes kun je ook gekleurde enveloppen bestellen. Vaak zijn deze duurder dan de standaard kleur. Logisch: als er heel veel verschillende kleuren op voorraad liggen, dan gaan de voorraadkosten omhoog. En omdat de enveloppen in veel kleinere aantallen worden geproduceerd, zijn ze dus in productie nog duurder ook. Is de standaard envelop van goede kwaliteit: neem daar dan genoegen mee (de envelop verdwijnt als eerste richting oud papier!).

Tip 7: Doe de geboortekaartjes bij de buren zelf in de bus

De geboortekaartjes voor de buren doe je natuurlijk met het grootste gemak zelf (of..... je partner) in de bus. Dat scheelt je per geboortekaartje de kosten van een geboortezegel, die euro's zijn dus snel verdiend!

Tip 8: Gebruik géén geboortezegels

Het is natuurlijk leuk om je geboortekaartjes met geboortezegels van PostNL te versturen. Het nadeel hiervan is, dat deze alleen per 50 worden verkocht. En als je het aantal van 50 geboortekaartjes niet haalt, dan houd je dus een aantal geboortezegels over. En hoewel je geboortezegels ook voor gewone post kunt gebruiken, blijft het zonde om een heleboel geboortezegels ongebruikt in de la te hebben liggen de komende jaren.

Stuur je niet zo heel veel geboortekaartjes, kies dan voor gewone postzegels. Ze kosten hetzelfde, ze doen hetzelfde, het scheelt je alleen een boel geld!

Tip 9: Cadeau-tip in je geboortekaartje

Bij een huwelijk is het heel gebruikelijk: in de uitnodiging aangeven dat je gasten niet met bloemen, flesjes wijn, of het zoveelste peper- en zoutstel moeten aankomen, maar gewoon een envelopje met inhoud. Bij een geboorte is dat eigenlijk niet anders: familie en vrienden die langs willen komen om jullie kleintje te bewonderen, willen natuurlijk ook niet met lege handen aankomen.

En om te voorkomen dat ze allemaal met babykleertjes aan komen zetten (die je zelf ongetwijfeld al hebt gekocht), kun je als cadeau-tip een envelopje opnemen. Alvast voor in de spaarpot van de kleine, of om de vele kosten die je nu extra moet maken deels te kunnen betalen.

Besparen op geboortekaartjes

Met deze 9 handige tips om te besparen op geboortekaartjes, kun je de totale kosten voor de geboortekaartjes meer dan halveren!

Besparen op geboortekaartjes, 10 tips

Bespaar tientallen euro's met deze handige tips!

Bekijk onze collectie geboortekaartjes: